Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το νυφίκιο λιόφυτο της Κρήτης!

Ένα λιόφυτο διαφορετικό από τα άλλα υπάρχει στα Περιβόλια Χανίων. Κάθε τέτοια εποχή είναι κατάφυτο από υπέροχους κρίνους, που του δίνουν όψη νυφική!

Οι κρίνοι, που λέγονται και κάλες, προτείνονται από τα ανθοπωλεία και επιλέγονται από πολλές γυναίκες για νυφική ανθοδέσμη. Ιδιαίτερο λουλούδι, όμορφο και με αντοχή για πολλές ημέρες αφού κοπεί.
 
ELAIONAS KRINI PERIVOLIA2
 
Η ιδιότητά του αυτή είναι ένας από τους λόγους που οι κρίνοι παλιά αποτελούσαν μια δημοφιλή επιλογή για τα βάζα των σπιτιών.
 
Οι κρίνοι μαζί με τα τριαντάφυλλα αποτελούσαν δημοφιλή επιλογή για τις σπιτικές ανθοδέσμες!
 
Οι νοικοκυρές παλιά, όταν πήγαιναν μια επίσκεψη, ήταν συχνό φαινόμενο να κρατούν ως δώρο λουλούδια από τον κήπο τους. Φανταστείτε πόσες ανθοδέσμες θα μπορούσαν να έχουν γίνει μέσα από το εικονιζόμενο λιόφυτο στα Περιβόλια!
 
Πόσα βάζα θα γέμιζαν και πόσες νύφες θα αποκτούσαν τη λευκή τους ανθοδέσμη...
 
ELAIONAS KRINI PERIVOLIA4
 
Αν μας αρέσουν οι κρίνοι και θέλουμε να αποκτήσουμε τους δικούς μας κι εμείς, ίσως φανεί χρήσιμη η πληροφορία που ακολουθεί.
 
Οι κρίνοι πολλαπλασιάζεται πανεύκολα στο έδαφος και πιο δύσκολα στις γλάστρες. Μπορούμε να ζητήσουμε λίγους βολβούς από κάποιον που έχει ήδη κρίνους, να τους φυτέψουμε και να μετατρέψουμε το μπαλκόνι ή το χωράφι μας σε... νυφικό!
 
www.voltarakia.gr
 
Φωτογραφίες: Στέφανος Ραπάνης – All rights reserved 

Σημείωση: Αν σας αρέσουν τα καλά και χρήσιμα νέα, ελάτε στην παρέα μας. Αν δεν έχετε ήδη κάνει, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook ή ακολουθήστε μας στο instagram κι εμείς θα σας ακολουθήσουμε πίσω.