Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Που θα πάμε την Καθαρά Δευτέρα;

Ο καιρός είναι με το μέρος μας. Και με το μέρος δεκάδων Πολιτιστικών Συλλόγων και Δήμων της Κρήτης που διοργανώνουν ωραίες εκδηλώσεις για την Καθαρή Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024 στο νησί μας. Μπορούμε να πάρουμε τους φίλους μας, την οικογένειά μας, τους χαρταετούς μας και να κινήσουμε για να γιορτάσουμε τα κούλουμα παραδοσιακά!

Στον Καράβολα
 
Στις 11 το πρωί στον Καράβολα ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις της Καστρινής Αποκριάς. Ζωντανή μουσική και παραδοσιακά εδέσματα μας περιμένουν! Λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
 
Στον Άη Γιάννη
 
Οι φίλοι του πάρκου του Άη Γιάννη (τέρμα οδού Ευάγγελου Χατζάκη, προς το ρέμα) μας καλούν να περάσουμε την Καθαρά Δευτέρα στο Ηράκλειο παρέα. Θα προσφερθεί φασολάδα και θα μάθουμε πως έφτιαχναν τους χαρταετούς παλιά... Από τις 11 το πρωί... Λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
 
Στη Γέργερη
 
Τα "Αποκριγιώματα στο Ρούβα" συμβαίνουν όπως κάθε χρόνο στον κεντρικό δρόμο της Γέργερης με την αυθόρμητη συμμετοχή κάθε παρευρισκόμενου, άφθονο κρασί, πλούσια εδέσματα και ολοήμερο κρητικό γλέντι. Ένα γλέντι στο όποιο δεν υπάρχουν θεατές, μα είναι όλοι πρωταγωνιστές μαζί με τους Αρκουδιάρηδες και τα κουδούνια τους! Την Καθαρά Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι. Λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
 
Στη Δαμάστα
 
Κούλουμα με μουζώματα και πέταγμα χαρταετού οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δαμάστας την Καθαρή Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου και ώρα 12 το μεσημέρι. Όλα τα βασικά νηστίσιμα προσφέρονται δωρεάν και εμείς κρατάμε επιπλέον ό,τι επιθυμούμε. Λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
 
Στην Αγιά Βαρβάρα
 
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας κερνάει φασολάδα και κάνει τη δική του καρναβαλική παρέλαση την Καθαρή Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024  στη 1 το μεσημέρι. Λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
 
Στο Σίσι
 
Για άλλη μια χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σισίου μας καλεί στο λιμάνι του στις 12 το μεσημέρι. Φασολάδα και τα βασικά νηστίμα προσφέρονται δωρεάν, στο πλαίσιο της εθιμικής εκδήλωσης: "Φασολάδα στο λιμάνι που ο νους σου δεν το βάνει". Θα έχει όργανα και επιπλέον φαγητό σε τιμές λογικές. Λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
 
Στο Αβδού
 
Στην πλατεία του χωριού στη 1 το μεσημέρ θα έχει όργανα, ενώ θα διανεμηθούν δωρεάν παραδοσιακά σαρακοστιανά εδέσματα και άφθονο κρασί, ξεκινώντας ωραία, την μεγάλη Σαρακοστή! Λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
 
Στο Γεράνι Ρεθύμνου
 
Την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024 αναβιώνει το έθιμο της καμήλας στο Γεράνι από τις 12 το μεσημέρι. Λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
 
Στα Χανιά
 
Την Καθαρά Δευτέρα ο Δήμος Χανίων γιορτάζει τα κούλουμα στο άλσος των Αγίων Αποστόλων. Από τις 11 το πρωί θα ξεκινήσει η γιορτή με χορούς, κρητικά και λαϊκά τραγούδια με το Λεωνίδα Λαϊνάκη, παραδοσιακά κεράσματα από την Ένωση Παλαιών Προσκόπων Χανίων (φασολάδα κ.α.) και άφθονο κρασίμέχρι αργά το απόγευμα. Λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
 
Στη Σητεία
 
Καθαρή Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024 στο άλσος Χλουβέρακη από τις 11 το πρωί με ζωντανή μουσική από παραδοσιακό συγκρότημα, αλλά και μοντέρνα ακούσματα από DJ, με τη συνοδεία δωρεάν σαρακοστιανών - κρασιού και τσικουδιάς! Λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
 
Διαγωνισμός πετάγματος χαρταετού και επίδειξη κατασκευής χαρταετού και Κυρά Σαρακοστής.
 
Και δεκάδες ακόμα εκδηλώσεις...
  
Πέραν των παραπάνω, υπάρχουν και δεκάδες άλλες προγραμματισμένες ΚαθαροΔευτεριάτικες εκδηλώσεις στην Κρήτη, τις οποίες μπορείτε να δείτε εδώ.
 
Καλά να περάσουμε και καλή Σαρακοστή!
 
www.voltarakia.gr
 
Φωτογραφία από το: pylos-nestor.gr 

Σημείωση: Αν σας αρέσουν τα κούλουμα και οι χαρταετοί ελάτε στην παρέα μας. Αν δεν έχετε ήδη κάνει, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook ή ακολουθήστε μας στο instagram κι εμείς θα σας ακολουθήσουμε πίσω.