Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ωραία εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους στον "Eυκάλυπτο"

Μια ωραία εκδήλωση διοργανώνει στο Ηράκλειο η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace, η οποία έχει βάλει στόχο να λειτουργήσουν οι δημόσιες βρύσες στο Ηράκλειο. 

Με τον τρόπο αυτό οι δημότες θα μπορούν να γεμίζουν τα θερμός και τα παγούρια τους, αντί να αγοράζουν συνεχώς νερό σε πλαστικά μπουκάλια και μετά να το πετούν.
 
Προκειται για τη δεύτερη τέτοια εκδήλωση που διοργανώνεται στο Ηράκλειο. Η πρώτη είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2024, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας: "Ραντεβού στις βρύσες".
 
Η επόμενη διοργανώνεται την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 και ώρα 10 το πρωί στο πάρκο του Ευκάλυπτου (είσοδος από Κομμένο Μπεντένι) στο Ηράκλειο.
 
Τίτλος της εκδήλωσης είναι: "Πόσιμο νερό για όλους" και περιλαμβάνει: 
 
- Χαρτογράφηση των δημόσιων βρυσών
 
- Βιωματικό παιχνίδι για παιδιά
 
- Διαδρομές για πεζούς και ποδηλάτες
 
- Ξενάγηση σε ιστορικές κρήνες
 
- Κέρασμα στις 12:30 το μεσημέρι.
 
H χαρτογράφηση θα παραδοθεί στο Δήμο Ηρακλείου και θα χρησιμοποιηθεί για να επιτευχθεί ο στόχος για λειτουργία των δημόσιων βρυσών και μείωση της κατανάλωσης του πλαστικού.
 
Στην ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές αναφέρουν: "Ζούμε σε αφιλόξενες πόλεις γεμάτες τσιμέντο, χωρίς αρκετό πράσινο να μας προσφέρει σκιά, περάσαμε ένα καλοκαίρι με θερμοκρασίες σε υψηλά επίπεδα-ρεκόρ για μέρες, βιώνουμε ακραία φαινόμενα όπως τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές και τις πλημμύρες. Μία από τις σημαντικότερες συνέπειες της κλιματικής κρίσης στην Κρήτη είναι ήδη η μείωση του διαθέσιμου βρόχινου νερού, τη στιγμή που ξεδιψάμε με νερό από πλαστικά μπουκάλια, κάνοντας το φαινόμενο εντονότερο.
 
Γι' αυτό θέλουμε τουλάχιστον να εξασφαλίσουμε για όλους πόσιμο νερό και πρόσβαση σε ένα επαρκές δίκτυο κοινόχρηστων βρυσών.
 
Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί τις καλά κρυμμένες δημόσιες βρύσες και ιστορικές κρήνες του Ηρακλείου, διασκεδάζοντας. Σε διάστημα 2-3 ωρών, θα  χαρτογραφήσουμε τις βρύσες σε μικρές ομάδες με ρόλους. Θα ακολουθήσει ενημέρωση για την ποιότητα του νερού (στην πόλη και τα σπίτια μας) και μικρή γιορτή με σνακ και παιχνίδια στο πάρκο του Ευκαλύπτου (κομμένο μπεντένι)".
 
Αξίζει να σημειωθεί πως παρόμοιες δράσεις λαμβάνουν χώρα αυτό τον καιρό και στην υπόλοιπη χώρα στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «ραντεβού στις βρύσες» της Greenpeace.
 
www.voltarakia.gr
 
Φωτογραφία: Το ραντεβού στις βρύσες.
 
ΕΣΤ 

Σημείωση: Αν σας αρέσουν οι εκδηλώσεις το περιβάλλον και τα καλά νέα, ελάτε στην παρέα μας. Αν δεν έχετε ήδη κάνει, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook ή ακολουθήστε μας στο instagram κι εμείς θα σας ακολουθήσουμε πίσω.