Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στις 7 Απριλίου η διάσημη γιορτή πορτοκαλιού!

Την Κυριακή 7 Απριλίου 2024 πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο όμορφο Φόδελε η διάσημη γιορτή πορτοκαλιού. Πρόκειται για μια ολοήμερη γιορτή, με ζωντανή μουσική, υπαίθριο γλέντι, ξυλοπόδαρους και πολλά - πολλά πορτοκάλια!

Οι γυναίκες του Φόδελε θα έχουν ετοιμάσει για τους επισκέπτες τάρτες και χαλβάδες από πορτοκάλι, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού (πορτοκάλι, νεράντζι και περγαμόντο), κέικ, πίτες, γλιφιτζούρια, λικέρ και ένα σωρό άλλες πορτοκαλένιες δημιουργίες.

fodele

Όλα αυτά, καθώς επίσης και φρέσκα πορτοκάλια θα προσφέρονται στους επισκέπτες καθόλη τη διάρκεια της φετινής Γιορτής Πορτοκαλιού. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν, αλλά και να αγοράσουν για το σπίτι τους κάτι που θα τους αρέσει.

fodele23

Η γιορτή αναμένεται να αρχίσει γύρω στις 12 το μεσημέρι.

Θα έχει ζωντανή μουσική με τους Σαβιολάκη Μάνο (κιθάρα), Συλιγάρδο Βαγγέλη (μπουζούκι), Μακάκη Κώστα (βιολί), Μπάκα Χάρη (κρουστά),  και κρητικά  με φοδελιανούς καλλιτέχνες.

Θα γίνει επίσης παράσταση δρόμου με ακροβατικά ξυλοπόδαρα από το Όμμα Στούντιο.

Καθώς το γλέντι αναμένεται να κρατήσει μέχρι αργά το βράδυ οι διοργανωτές έχουν προβλέψει να δημιουργήσουν πάγκους, όπου θα πωλούνται σουβλάκια, πατάτες, σαλάτες και αναψυκτικά για όσους δεν προτιμήσουν να γευματίσουν στις ωραιότατες ταβέρνες του χωριού.

Στην πλατεία του χωριού, μέσα σ' ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον, θα έχουν στρωθεί τραπέζια. Συνήθως υπάρχουν όργανα, χοροί και δρώμενα.

fodele8

Επιπλέον, οι διοργανωτές έχουν φροντίσει να γίνεται δωρέαν μεταφορά των πολυάριθμων επισκεπτών με mini bus από τις 12 έως στις 5 μμ, από το χώρο στάθμευσης στο χώρο της γιορτής.

Αυτή την όμορφη γιορτή που είναι γεμάτη γεύσεις, γλυκά και αρώματα, αιθέρια έλαια πορτοκαλιού και χρώματα διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φόδελε "Δομίνικος Θεοτοκόπουλος". 

www.voltarakia.gr

ΕΣΤ

Φωτογραφίες από προηγούμενες γιορτές.

Σημείωση: Αν σας αρέσουν οι υπαίθριες γιορτές ελάτε στην παρέα μας. Αν δεν έχετε ήδη κάνει, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook ή ακολουθήστε μας στο instagram κι εμείς θα σας ακολουθήσουμε πίσω.