Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκδρομή έξω από τα συνηθισμένα στην Καππαδοκία

Εκδρομή στην Καππαδοκία πάνε όσοι αναζητούν κάτι έξω από τα συνηθισμένα... Αν αναζητούμε μια ξεχωριστή εμπειρία κι εμείς μια μυστηριώδης, υπέροχη γη μας καλεί...

Εκδρομή από το Ηράκλειο στη γη των θρύλων και των προγόνων!
 
Αναχώρηση 12 Νοεμβρίου 2023 με Aegean Airlines από 799 € το άτομο - Επιστροφή 19 Νοεμβρίου!
 
Κάντε τώρα την κράτησή σας στο τηλέφωνο 2810 335 227 και αρχίστε να ονειρεύεστε το ταξίδι σας:
 
Σμύρνη, Παμούκαλε, Ικόνιο, Προκόπι, Καισάρεια, Αρχελαΐς, Περίστρεμμα, Καρβάλη, Άβανος, Uchisar, Ανακού – Καϊμακλί, Αφιόν Καραχισάρ...
 
Την εκδρομή διοργανώνει το Travel ID, σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:
 
Ημέρα 1η – Κυριακή 12 Νοεμβρίου Ηράκλειο – Αθήνα – Σμύρνη
 
Αναχώρηση από Ηράκλειο το μεσημέρι στις 14:35 και άφιξη το απόγευμα στις 18.25 στην Σμύρνη με πτήση της Aegean! Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και γνωριμία με την ελληνόφωνη Ξεναγό μας. Διαμονή με βραδινό φαγητό στο ξενοδοχείο.
 
Ημέρα 2η – Δευτέρα 13 Νοεμβρίου Σμύρνη – Ιεράπολη/Παμούκαλε (223 Km)
 
Ξεκινάμε με καλό πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε με τις αποσκευές μας με το υπερσύγχρονο λεωφορείο μας προς την καταπληκτική Ιεράπολη/Παμούκαλε έναν ακόμα τόπο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Πόλη της αρχαίας Φρυγίας, από την οποία σώζονται αξιοθαύμαστα μνημεία, όπως το θέατρο με τις 50 σειρές καθισμάτων, τα ερείπια του ναού του Απόλλωνα, η νεκρόπολη κ.ά. Το Παμούκαλε, το “Κάστρο από Βαμβάκι”, είναι επίσης διάσημο για τις εντυπωσιακές φυσικές αβαθείς λιμνούλες (γούρνες), που τις τροφοδοτούν οι θερμές πηγές της περιοχής – ένα πραγματικά μοναδικό φαινόμενο. Μετά την επίσκεψή μας θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο. Διαμονή με βραδινό φαγητό στο ξενοδοχείο.
 
Ημέρα 3η – Τρίτη 14 Νοεμβρίου Ιεράπολη/Παμούκαλε – Ικόνιο (393 Km)
 
Ξεκινάμε με καλό καφέ και πρωινό από το ξενοδοχείο μας με τις αποσκευές και μέσω μιας πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσας διαδρομής με πολλές εναλλαγές τοπίου, θα φτάσουμε στο Ικόνιο, την πόλη των αντιθέσεων που θεωρείται η Μέκκα της Τουρκίας. Θα περιηγηθούμε θαυμάζοντας πολλά μνημεία, φτάνοντας στο αρχαιολογικό μουσείο μετά το πάρκο Αλαντίν, θα δούμε τη γαλλική εκκλησία, το μαυσωλείο των Δερβίσηδων και το μοναστήρι Μεβλανά, και θα καταλήξουμε στο τζαμί Αλαντίν που χτίστηκε το 1220. Διαμονή με βραδινό φαγητό στο ξενοδοχείο.
 
Ημέρα 4η – Τετάρτη 15 Νοεμβρίου Ικόνιο – Προκόπι/Νεβσεχίρ (243Km)
 
Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας σε αυτό το ξενοδοχείο, παίρνουμε τις αποσκευές μας και συνεχίζουμε το ταξίδι μας προς την Καππαδοκία κάνοντας στάση στο μεγαλύτερο Καραβάν Σαράι  της ανατολής το Σουλτάν Χάνι. Στην συνέχεια περνώντας από την πόλη Aksarayi, (Αρχελαΐς) πηγαίνουμε στην κοιλάδα Περίστρεμμα. Κατεβαίνουμε τα 365 σκαλοπάτια προς την κοιλάδα για να επισκεφτούμε της λαξευτές εκκλησίες που είχαν φτιάξει οι χριστιανοί επιλέγοντας αυτή την περιοχή για να κρυφτούν από τους Ρωμαίους. Μετά επισκεπτόμαστε την Καρβάλη την πατρίδα του Αγίου Γρηγορίου Ναζιανζηνού. Τελικός μας προορισμός το Προκόπι όπου θα μείνουμε για 3 βράδια. Διαμονή με βραδινό φαγητό στο ξενοδοχείο.
 
Ημέρα 5η – Πέμπτη 16 Νοεμβρίου Προκόπι/Νεβσεχίρ – Καισάρεια (20 Km)
 
Μετά το πρωινό θα γνωρίσουμε την περιοχή! Υπόσκαφες εκκλησίες και απίστευτοι σχηματισμοί από πορώδη πέτρα που συναρπάζουν τον κάθε ταξιδιώτη. θα επισκεφτούμε το υπαίθριο μουσείο του Κοράματος και την ομώνυμη κοιλάδα (Goereme)των περιστεριών με τις 360 υπόσκαφες εκκλησίες και τις 30 διάσημες υπόγειες πολιτείες. Το Uchisar, την Άβανο, διάσημη για τα εργαστήρια κεραμικής και ειδών λαϊκής τέχνης πού είναι δίπλα στον Ποταμό Άλυ (το Κόκκινο Ποτάμι). Θα σταματάμε συχνά  για να τραβάμε φωτογραφίες με τις Νεραϊδοκαμινάδες. Μετά το δείπνο προαιρετική βραδιά με τοπικούς χορούς και Χορούς Oriental! Διαμονή με βραδινό φαγητό στο ξενοδοχείο.
 
Ημέρα 6η – Παρασκευή 17 Νοεμβρίου Καισάρεια
 
Μετά το πρωινό  επισκεπτόμαστε  την υπόγεια πόλη της Ανακού - Καϊμακλί και στην συνέχεια πηγαίνουμε στην Καισάρεια την πρωτεύουσα της Καππαδοκίας. Πήρε το όνομα της το 17 μ.Χ. από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Τιβέριο, προς τιμήν του πατέρα του Καίσαρα Αύγουστου. Χετταίοι, Έλληνες, Εβραίοι και Σελτζούκοι, όλοι πέρασαν από εδώ και άφησαν την κληρονομιά τους σε αυτή την ιστορική πόλη που κατοικείται από το 3.000 π.Χ. Είναι κτισμένη σε μια πολύ εύφορη πεδιάδα με φόντο την «χιονισμένη» πυραμίδα του Ερζιγιέτ του αρχαίου βουνού Αργαίου, του ηφαιστείου που είναι δημιουργός των εκπληκτικών τοπίων της Καππαδοκίας. Θα εντυπωσιαστούμε από το άρτιο οδικό της δίκτυο, τη γενική καθαριότητα, τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, τα μοντέρνα κτίρια και την κεντρική πλατεία της. Μεταξύ άλλων θα δούμε τα μνημειώδη, φτιαγμένα από μαύρη ηφαιστειακή πέτρα τείχη του κάστρου της πόλης, που κατασκευάστηκε στις αρχές του 13ου αιώνα, κατά την διάρκεια της βασιλείας του Σελτζούκου σουλτάνου Alaattin Keykubat. Το Gupgupoglu Konagi, μια Οθωμανική έπαυλη του 18ου με όμορφα ξύλινα μπαλκόνια και πόρτες, στην οποίο τώρα στεγάζεται το Εθνογραφικό Μουσείο, και πολλά άλλα αξιοθέατα, όπως τον μεντρεσέ Cifte, το Kursunlu τζαμί, το συγκρότημα του Mahperi Hunat Hatun και την σκεπαστή αγορά της πόλης. Εδώ θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην αγορά. Μετά το δείπνο προαιρετική βραδιά με τους Δερβίσηδες. Διαμονή με βραδινό φαγητό στο ξενοδοχείο.
 
Ημέρα 7η – Σαββάτο 18 Νοεμβρίου Καισάρεια – Αφιόν Καραχισάρ (544 Km)
 
Μετά το πρωινό αναχωρούμε με τις αποσκευές μας και επισκεπτόμαστε το σπίτι του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου. Με διάφορες στάσεις θα φτάσουμε στο Αφιόν Καραχισάρ αργά το απόγευμα. Θα περπατήσουμε το Ουζούν Τσαρσι. Διαμονή με βραδινό φαγητό στο ξενοδοχείο.
 
Ημέρα 8η – Κυριακή 19 Νοεμβρίου Αφιόν – Σμύρνη Αναχώρηση (330 Km)
 
Μετά το πρωινό μας με τις αποσκευές και με διάφορες στάσεις στον δρόμο επιστρέφουμε στην Σμύρνη. Εάν έχουμε χρόνο θα κάνουμε και μια περιήγηση της Σμύρνης και μετά πηγαίνουμε στο αεροδρόμιο για αναχώρηση για Κρήτη.
 
Περιλαμβάνονται:
✅ Αεροπορικά εισιτήρια Ηράκλειο – Αθήνα - Σμύρνη – Αθήνα - Ηράκλειο με Aegean Airlines
 
✅Μία χειραποσκευή έως 8 kg και μία βαλίτσα έως 23 kg ανά επιβάτη
 
✅ Μεταφορές με μοντέρνα κλιματιζόμενα λεωφορεία βάσει προγράμματος
 
✅ Εφτά (7) διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο με ημιδιατροφή βάσει προγράμματος
 
✅ Ελληνόφωνος έμπειρος ξεναγός καθ’ όλη την διάρκεια
 
✅ Όλες οι εκδρομές όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα με έμπειρους Ελληνόφωνους ξεναγούς
 
✅ Έμπειροι συνοδοί του γραφείου
 
✅ Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 
✅ Φ.Π.Α.
 
Δεν περιλαμβάνονται:
❌ Φόροι Αεροδρομίων (+150 ευρώ ανά άτομο)
 
❌ Είσοδοι σε μουσεία, πάρκα, ιστορικούς χώρους και όπου αλλού απαιτούνται.
 
❌ Προαιρετικές Εκδρομές και Δράσεις όπως( Αερόστατα, Βραδιά Δερβίσηδων)
 
❌ Δυνατότητα για ταξιδιωτική ασφάλεια με κάλυψη Covid με μόνο +13€ το άτομο – ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ
 
❌ Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό
 
❌ Προσωπικά έξοδα
 
Τιμές
799€ ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο
 
3ος ενήλικας σε τρίκλινο δωμάτιο 759€
 
Παιδί 2 έως 11 ετών σε τρίκλινο δωμάτιο με τους γονείς 759€
 
Επιβάρυνση μονόκλινου δωματίου +200€
 
Για διευκρινίσεις και κρατήσεις επικοινωνήστε με το Travel ID τηλεφωνικώς στο 2810 335 227 ή ηλεκτρονικώς στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. από Δευτέρα ως Παρασκευή, κατά τις ώρες 09:00 π.μ. με 20:00 μ.μ. και Σάββατο από 09:00 π.μ. ως τις 15:00 μ.μ.
 
Περισσότερα μπορείτε να μαθαίνετε και ΕΔΩ.
 
Πτήσεις:
 
12/11/2023 Ηράκλειο – Αθήνα 14:35 – 15:25 A3 315
Αθήνα – Σμύρνη 16:30 – 18:25 A3 996
 
19/11/2023 Σμύρνη – Αθήνα 19:10 – 19:05 A3 997
Αθήνα – Ηράκλειο 22:50 – 23:40 A3 328
 
Ξενοδοχεία
 
Kaya Prestige 4* ή παρόμοιο
 
Richmond Pamukkale 5* ή παρόμοιο
 
Bera Konya Hotel 4* ή παρόμοιο
 
Crown Plaza Cappadokia 5* η παρόμοιο
 
NG Hotel 4* ή παρόμοιο
 
Ακυρωτική πολιτική:
 
Για ακυρώσεις έως 28 Σεπτεμβρίου, επιστροφή του 100% της αξίας
 
Για ακυρώσεις από 29 Σεπτεμβρίου, 100% ακυρωτικά
 
Ταξιδιωτικά έγγραφα:
 
Για την συμμετοχή σας στο ταξίδι θα πρέπει να έχετε ισχύοντα διαβατήρια (κατά προτίμηση) ή ταυτότητες νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες και ημερομηνία έκδοσης κάτω της 15ετίας. Για τα παιδιά που ταξιδεύουν με έναν από τους δύο γονείς, θα πρέπει να υπάρχει έγγραφη επικυρωμένη συναίνεση από τον άλλο γονέα. Η κατοχή των σωστών ταξιδιωτικών εγγράφων και θεωρήσεων αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των ταξιδιωτών.
 
Σημειώσεις:
 
Κρατήσεις γίνονται με προκαταβολή 300€ ανά άτομο. Εξόφληση έως 28 Σεπτεμβρίου.
Απαραίτητα στοιχεία και έγγραφα για κρατήσεις: ονοματεπώνυμα συμμετεχόντων όπως αναγράφονται στις ταυτότητες/διαβατήρια, φωτοαντίγραφα ταυτοτήτων ή διαβατηρίων, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail.
 
www.voltarakia.gr 
 
Φωτογραφία του Βέλγου Arian Zwegers από την Καππαδοκία.

Σημείωση: Αν σας αρέσουν οι εκδρομές, οι κοντινές και οι μακρινές, ελάτε στην παρέα μας. Αν δεν έχετε ήδη κάνει, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook ή ακολουθήστε μας στο instagram κι εμείς θα σας ακολουθήσουμε πίσω.