Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ακυρώθηκε το αφιέρωμα στο Γκάτσο στο Πολιτιστικό

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Το καλλιτεχνικό σχήμα ΩΔΗ-πόρος ανακοίνωσε πως ακυρώνεται το μουσικό αφιέρωμα στο Νίκο Γκάτσο που ήταν προγραμματισμένο για τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024 στο Πολιτιστικό κέντρο Ηρακλείου.

Μάλιστα όλα τα δωρεάν ηλεκτρονικά εισιτήρια είχαν δοθεί. 
 
Στην ανακοίνωση της ακύρωσης αναφέρονται εκ μέρους του καλλιτεχνικού σχήματος ΩΔΗ-πόρος τα εξής:
 
"Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε την ακύρωση του αφιερώματος στον Νίκο Γκάτσο για τεχνικούς λόγους. Η εν λόγω ακύρωση προέκυψε χωρίς υπαιτιότητα του ΩδηΠόρου, της Περιφέρεια Κρήτης / Region of Crete ή του Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου - Cultural Conference Center Crete , φορείς με τους οποίους διατηρούμε άψογη συνεργασία".

Ακολουθεί η ανάρτηση που είχαμε κάνει στα "Βολταράκια"...

Το καλλιτεχνικό σχήμα "ΩΔΗ-πόρος ετοιμάζει για το καλοκαίρι του 2024 ένα μουσικό αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο. Το αφιέρωμα έχει τίτλο: "Όλα κύριε Νίκο είναι εδώ" και θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024 και ώρα 9:30 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, απαιτείται, ωστόσο, να κλείσουμε ηλεκτρονικά τη θέση μας εδώ.
 
Μουσική επιμέλεια: Ζαχαρίας Δραμουντάνης.
 
Διοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης  
 
Στην ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές αναφέρουν: "Σε συνέχεια των μουσικών αφιερωμάτων σε σπουδαίους Έλληνες δημιουργούς-ερμηνευτές, το καλλιτεχνικό σχήμα Ωδηπόρος παρουσιάζει τη μουσική παράσταση, "Όλα κύριε Νίκο είναι εδώ", όπου θα ακουστούν τραγούδια του ποιητή – στιχουργού Νίκου Γκάτσου. Τα τραγούδια αυτά, ντυμένα μουσικά από εξίσου σημαντικούς Έλληνες συνθέτες, συνοδεύουν αδιάκοπα τις μικρές στιγμές της ζωής μας, στο γέλιο και στο δάκρυ, στην εσωτερική αναζήτηση ή την προσωπική μας ανάταση".
  
Ποιος ήταν ο Νίκος Γκάτσος;
 
Ο Νίκος Γκάτσος γεννήθηκε στην Ασέα Αρκαδίας στις 8 Δεκεμβρίου 1911 και πέθανε στην Αθήνα στις 12 Μαΐου 1992.
 
Ήταν σημαντικός Έλληνας ποιητής, μεταφραστής και στιχουργός. Το αρχείο του βρίσκεται, στην βιβλιοθήκη του Πανεπιστήμιου Χάρβαρντ.
 
Ο Γκάτσος συνεργάστηκε με τον κορυφαίο Έλληνα συνθέτη Μάνο Χατζιδάκι, ενώ έχει γράψει τους στίχους πολλών εξαιρετικών τραγουδιών που έχουν αφήσει ιστορία στην ελληνική δισκογραφία. 
 
Κάποιοι από τους στίχους του που έγιναν τραγούδια...
 
Μάτια βουρκωμένα
Χάρτινο το φεγγαράκι
Γειά σου χαρά σου Βενετιά
Αύριο πάλι
Αν θυμηθείς τ' όνειρό μου
Άσπρη μέρα και για μας
Έβαλε ο Θεός σημάδι
Πέφτει η βροχή
 
Κάποια από αυτά θα ακουστούν στη νέα παράσταση του μουσικού σχήματος ΩΔΗ-πόρος.
 
www.voltarakia.gr
 
ΕΣΤ
 
Φωτογραφία του Νίκου Γκάτσου.

Σημείωση: Αν σας αρέσουν τα καλλιτεχνικά νέα, ελάτε στην παρέα μας. Αν δεν έχετε ήδη κάνει, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook ή ακολουθήστε μας στο instagram κι εμείς θα σας ακολουθήσουμε πίσω.