Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έκαναν το Σάββατό τους ν' αξίζει!

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και η δεύτερη ξενάγηση στο κέντρο της πόλης το Σάββατο 13 Απριλίου, στα πλαίσια της σειράς δράσεων με θέμα "Χαρτοδιαδρομές... στο Δήμο μας" που διοργανώνει η αντιδημαρχία Εθελοντισμού σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα "Φιλόπολις".

Η γνωστή για την εθελοντική προσφορά της ξεναγός Αθηνά Σφακάκη ταξίδεψε στα μονοπάτια της ιστορίας και του πολιτισμού τα περισσότερα από 60 άτομα όλων των ηλικιών, περιδιαβαίνοντας το κέντρο της πόλης και ξεκινώντας από τη Στοά Μακάσι. Λάκκος, Άγιος Ματθαίος, παλιός Άγιος Μηνάς, σταυρός της πόλης, Κρήνη Μοροζίνι, Βασιλική του Αγίου Μάρκου, Λότζια και Άγιος Τίτος ήταν οι σταθμοί της επιτυχημένης ξενάγησης.

Η αντιδημαρχία Εθελοντισμού εκφράζει τις ευχαριστίες της στην Αθηνά Σφακάκη και στους συμμετέχοντες για τη στήριξη τους σε αυτή την προσπάθεια διατήρησης και μεταλαμπάδευσης της πολιτιστικής κληρονομίας.

Η επόμενη δωρεάν ξενάγηση του Δήμου Ηρακλείου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 27 Απριλίου. Για τις λεπτομέρειες αυτής θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

www.voltarakia.gr

Φωτογραφία από την ξενάγηση.

Σημείωση: Αν σας αρέσουν οι ξεναγήσεις και η τοπική ιστορία, ελάτε στην παρέα μας. Αν δεν έχετε ήδη κάνει, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook ή ακολουθήστε μας στο instagram κι εμείς θα σας ακολουθήσουμε πίσω.