Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πως οι ροζ μας ορτανσίες θα γίνουν μπλε;

Το φυσικό χρώμα των λουλουδιών της ορτανσίας είναι ροζ ή λευκό. Ωστόσο, ανάλογα με την οξύτητα του εδάφους, οι ροζ ποικιλίες μπορεί να αποκτήσουν χρώμα από ροζ ανοιχτό έως κανονικό μπλε!

Για γίνουν οι ροζ μας ορτανσίες μπλε, φροντίζουμε να αυξήσουμε την οξύτητα του εδάφους, προσθέτοντας σταδιακά πολύ σίδηρο ή θειάφι στη γλάστρα.

Την παραπάνω συμβουλή μας έδωσε ένας γεωπόνος, ενώ προσπαθούσαμε να λάβουμε οδηγίες για τη μακροημέρευση των ορτανσιών μας.

Όπως μάθαμε, για να έχει καλή ανθοφορία η ορτανσία πρέπει να έχει περάσει το χειμώνα το φυτό από χαμηλές θερμοκρασίες. Και όταν έρθει το καλοκαίρι να βρίσκεται σε μέρος σκιερό, με δροσιά, μακριά από τον ζεστό ήλιο...

Επίσης, το υψόμετρο βοηθάει στην μακροημέρευση της ορτανσίας, όπως επίσης βοηθούν τα συχνά και μικρά ποτίσματα.

Εφαρμόζοντας αυτές τις συμβουλές ελπίζουμε να μπορέσουν να απολαύσουν οι αυλές μας αυτό το τόσο εντυπωσιακό, μα και τόσο δύσκολο φυτό...

Από που κρατάει η σκούφια της;

Αξίζει να σημειωθεί πως η σκούφια της όμορφης ορτανσίας κρατάει από τη μακρινή Κίνα και την εξωτική Ιαπωνία. Μάλιστα στην Ιαπωνία υπάρχει μια ξεχωριστή ποικιλία ορτανσίας, από τα φύλλα της όποιας φτιάχνεται... τσάι!

Κόλπο για μεγαλύτερα άνθη!

Θέλουμε οι ορτανσίες μας να έχουν πιο μεγάλα και πιο εντυπωσιακά άνθη; Υπάρχει λύση!

Αν κόβουμε με ένα ψαλιδάκι κάθε τόσο μερικά από τα ανθάκια που υπάρχουν περιφερειακά της λουλουδένιας μπάλας, τότε όσα μένουν θα γίνονται μεγαλύτερα, επειδή θα απορροφούν περισσότερα θρεπτικά στοιχεία.

www.voltarakia.gr

Φωτογραφία: Στέφανος Ραπάνης - All rights reserved

Σημείωση: Αν σας αρέσουν οι αγάπες και τα λουλούδια, ελάτε στην παρέα μας. Αν δεν έχετε ήδη κάνει, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook ή ακολουθήστε μας στο instagram κι εμείς θα σας ακολουθήσουμε πίσω.