Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραδοσιακό βάψιμο αυγών τη Μεγάλη Πέμπτη

Τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου 2024 και ώρα 4 το απόγευμα στους Αποστόλους Πεδιάδος πραγματοποιείται βιωματικό σεμινάριο βαφής πασχαλινών αυγών.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη συμμετοχή κάθε ενδιαφερόμενου.
 
Διοργανώνεται από τον Σύλλογο "Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας" και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αποστολιανών, υπό τον τίτλο: "Βάφουμε αυγά με ριζάρι και άνθη λουλουδιών".
 
Το ριζάρι είναι μία ρίζα, η οποία μας δίνει κόκκινο χρώμα για το βάψιμο αυγών και νημάτων. Τη μαζεύουμε το φθινόπωρο, την ξεραίνουμε κομμένη σε κομματάκια. Όταν έρθει η ώρα βράζουμε τα κομματάκια και πέρνουμε το κόκκινο χρώμα. Λεπτομέρειες για το ριζάρι είχαμε μάθει παλαιότερα εδώ.
 
Για τυχόν επιπλέον πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα: 6908 863716 και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
www.voltarakia.gr
 
Φωτογραφία από παλαιότερη ανάλογη δράση του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας.

Σημείωση: Αν σας αρέσουν οι παραδόσεις, τα έθιμα, η φύση, το περιβάλλον, ελάτε στην παρέα μας. Αν δεν έχετε ήδη κάνει, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook ή ακολουθήστε μας στο instagram κι εμείς θα σας ακολουθήσουμε πίσω.